Polityka prywatności - margarytkaArt
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Zaloguj się
Polityka prywatności

Polityka prywatności sklepu margarytkaArt

Zapewniamy naszym Klientom pełne poszanowanie ich prywatności oraz ochronę ich danych osobowych zgodnie z RODO 

Administratorem danych jest:

margarytkaArt

Andrzej Filutowski

Głębocka 96/67 ,03-287 Warszawa, NIP: 5261508036REGON: 016039403, zwanym dalej margarytkaArt.

W margarytkaArt nie wyznaczono inspektora danych osobowych.

Dane osobowe przekazywane przez Klientów przetwarzamy w sposób zgodny z zakresem udzielonego przez Klientów zezwolenia oraz wymogami prawa,  zgodnie z RODO czyli Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE,  które zastępuje dotychczasową ustawę krajową, czyli ustawę z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych 

Dane osobowe Klientów przechowujemy na serwerach zapewniających ich pełne bezpieczeństwo.

Dostęp do bazy danych posiadają jedynie uprawnieni pracownicy Sklepu.

Dane osobowe pozyskaliśmy w ramach zakładania konta, złożonych zamówień przez Klienta w naszym sklepie internetowym www.margarytkaArt.pl , które są przetwarzane w celu ich realizacji.

Każdy Klient, który przekazał nam swoje dane osobowe ma pełną możliwość dostępu do swoich danych w celu ich weryfikacji, modyfikacji lub też żądania usunięcia.

Dane osobowe udostępniamy innym podmiotom, niezbędnym do zrealizowania zamówień złożonych w sklepie margarytkaArt, które zapewniają usługi płatnicze, kurierskie, pocztowe itp. 

Sklep nie przekazuje, nie sprzedaje ani nie użycza zgromadzonych danych osobowych Klientów osobom trzecim, chyba że dzieje się to za wyraźną zgodą lub na życzenie Klienta albo na żądanie uprawnionych na podstawie prawa organów państwa w związku z toczącymi się postępowaniami.

Dane osobowe przechowujemy przez czas obowiązywania umowy zawartej z Klientem, a także po jej zakończeniu w celach:

  •  dochodzenia roszczeń w związku z wykonywaniem umowy,
  •  wykonania obowiązków wynikających z przepisów prawa, w tym w szczególności podatkowych i rachunkowych,

Dane osobowe przechowujemy maksymalnie przez okres 10 lat od dnia zakończenia wykonania umowy w celach rachunkowych i podatkowych, przez okres, w którym jest zobowiązany do zachowania danych lub dokumentów.

Nasz Sklep posługuje się również tzw. plikami cookies (ciasteczka). Pliki te są zapisywane na komputerze Klienta przez nasz serwer i dostarczają danych statystycznych o aktywności Klienta, w celu dobrania naszej oferty do jego indywidualnych potrzeb i gustów. Klient w każdej chwili może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania cookies, choć musi mieć świadomość, że w niektórych przypadkach odłączenie tych plików może wpłynąć na utrudnienia w korzystaniu z oferty naszego Sklepu.

Pragniemy zwrócić Państwa uwagę, że jeżeli na stronie internetowej naszego Sklepu zamieszczamy linki prowadzące do innych, nieadministrowanych przez nas stron internetowych, to nie możemy odpowiadać ani za zawartość tychże stron, ani za stopień ochrony prywatności realizowany przez administratorów tych stron. Podejmując decyzję o przejściu na takie strony, Klient czyni to na własną odpowiedzialność. Zachęcamy przy okazji do zapoznania się z polityką prywatności realizowaną przez te strony, zanim Klient udostępni im swoje dane osobowe.

Materiały reklamowo - promocyjne wysyłamy Klientom jedynie wówczas, gdy wyrazili na to zgodę. Dotyczy to w szczególności newslettera wysyłanego Klientowi, jeżeli potwierdzi wyraźnie wskazanego przez nas linka zawierającego akceptację na otrzymywanie newslettera o aktualnych promocjach, rabatach i nowościach w naszym Sklepie. Materiały te dotyczą wyłącznie oferty naszego Sklepu.

Wszelkie pytania, wnioski i sugestie odnoszące się do ochrony Państwa prywatności, w szczególności danych osobowych prosimy zgłaszać na adres antykwariat@margarytkaart.pl bądź telefonicznie pod numerem +48 605694045.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl